NEDERLANDSE KAMPIOENSCHAPPEN
Een zoektocht van 2 ½ jaar naar een geschikte locatie in de middenas van het land en vervolgens eigenlijk naar elke geschikte locatie, waar dan ook in Nederland, in de juiste periode en tegen redelijke kostprijs heeft niets opgeleverd. Elke mogelijke hal is onderhand bezocht, van Radio Kootwijk, Ahoy Rotterdam, Nieuwegein tot Barneveld. De goedkoopste accommodatie was 48.000, de duurste 148.000 euro en dat exclusief servicekosten. Onmogelijke bedragen voor de NBvV, ook gezien de invulling van de laatste NK qua aantal deelnemers.
Er kwam een contact met het bestuur van de “Noordshow” tot stand, een eigen organisatie vallend onder de KLN (Kleindier Nederland), vergelijkbaar met een district van de NBvV. Al jaren werd er in Zuid-Laren, vervolgens in Assen en nu in Hardenberg een indoorevenement georganiseerd. Met de grootste indoor kinderboerderij van Nederland en tevens keuringen van de zogenaamde “haren” (konijnen, cavia’s en marmotten) en “veren” (kippen, eenden, duiven). Dit evenement wordt bezocht door ruim 5000 bezoekers, hoofdzakelijk gezinnen.
De organisatie en de bezoekers van de “Noordshow” missen echter vogels, dus werd de NBvV benadert. De ligging Hardenberg en de geplande datum was echter een obstakel. Gesprekken met de exploitant om van datum te ruilen met een ander evenement bleek vooralsnog onmogelijk.
Om een NK niet voorbij te laten gaan hebben er gesprekken plaatsgevonden en deze hebben ons, mede omdat er ook geen alternatieven zijn, enthousiast gemaakt. Een aantal voordelen, o.a. mogelijkheid tot eigen catering tijdens de opbouw, gratis parkeren en vermindering van kosten op een hal waren minstens het overwegen waard. Ook de NBvV bondsraad werd betrokken in deze keuze. Uiteindelijk is er een redelijke en naar wij denken verstandige afweging gemaakt. De hallen zijn fantastisch en de samenwerking biedt vele mogelijkheden, denk aan bezoek van gezinnen, dus jeugd die ook onze vogels komen bekijken. In onze ogen een win – win situatie dus!
Het hoofdbestuur en de bondsraad is zich er van bewust dat de ligging voor de Nederlandse deelnemers uit het westen en zuiden van ons land niet gunstig is, maar heeft geen ander alternatief. Ook de datum is niet optimaal vanwege de COM wedstrijd in Spanje (aansluitend en gedeeltelijk overlappend). Hetzelfde dus als in 2023 bij de Mondial in Italië.
Er is echter geen andere mogelijkheid, wij gaan vooralsnog dus eenmalig naar Hardenberg om te kijken hoe de samenwerking ons bevalt. Mogelijk kunnen wij door de lagere onkosten, een hoger bezoekersaantal en hopelijk uw medewerking bij inzenden van vogels, voor de eerste keer naar een quitte spelende of winstgevende NK toe. Het hoofdbestuur zegt hierbij tevens toe de ogen en oren open te houden voor een locatie met gunstigere ligging en datum voor na 2024.
Wij gaan dus vooralsnog onze Nederlandse Kampioenschappen eenmalig houden in Hardenberg in week 3 van januari 2024.

 

 

Per 1 januari 2023 is de vogelvereniging De Vogelvriend uit Zevenaar opgeheven.

De meeste leden zijn overgestapt naar Witropaka te Duiven

 

Eveneens is opgeheven per 1 januari 2023 de Rhedense Vogelvrienden. Ook deze leden hebben zich

aangesloten bij vogelverenigingen in de buurt, als Velp en Duiven

 

 

 

Op de bijeenkomst van 7 juni 22 werd Wim Roelofse benoemd tot lid van verdienste.

 

Voorzitter Herman Post overhandigde hem bij deze gelegenheid de passende oorkonde

 

Daarna werd hem een petje met clublogo opgezet

 

Wim van Harte Proficiat

 

 


 

Onlangs geslaagd voor de opleiding NBvV Surveillant  de heren;

 

    Herman Post

    Fred vd Anker

    Rene Poessenauw

                                                                Proficiat